26-08-10

Voorbereidingswedstrijden seizoen 2010-2011

Voorbereidingswedstrijden augustus 2010

 

Woensdag 4 augustus 2010

KSK Erembodegem – FC Bonanza 1-3

 

De eerste oefenwedstrijd van het seizoen werd betwist op een regenachtige woensdagavond.

De kern van onze zondagreserven (nog enkele afwezigen)werd aangevuld met 4 16-jarige uefa’s.

Tegen één van de titelpretendenten werd goed gevoetbald.

Twee penaltys(waarvan er één werd omgezet) en een weggeefgoal(nog niet echt ingespeeld op elkaar) deden onze jongens de das om.

De 16-jarige Thomas kon wel een splijtende actie mooi afronden.

Positief: Wim Van Thienen is na een sabatjaar weer terug.

Negatief: Gunter Roelant viel na amper één minuut alweer uit met hetzelfde knieprobleem dat hem vorig jaar ook al enkele maanden voetbalgenot koste.

 

Woensdag 11 augustus 2010

KSK Erembodegem – Essene 4-4

 

Onze jongens (opnieuw met 4 uefa’s) waren de evenknie van de beloftenploeg van Essene.  Ze sleepten dan ook een verdiend gelijkspel uit de brand.

Er werd goed gecombineerd en er werden heel wat kansen afgedwongen.  De afwerking kon nog net iets beter.

Na een kwartier kwamen de onzen op voorsprong.  Snelle actie langs Reinout op de linkerflank en hij speelde perfect Ray vrij in het centrum.

Onzen Hollander bleef hier zeer kalm bij en hij legde met links de bal netjes in het mandje naast de uitlopende keeper.

De eerste helft zouden onze jongens echter nog 3 goals om de oren krijgen (alhoewel onze zondagreserven er de eerste helft ook zeker nog een 3-tal hadden kunnen potten).

De 1-1 viel zeer onverwacht binnen aan de tweede paal na een verre voorzet schot.

 

Na enkele vervangingen stond onze organisatie nog niet op punt en werd het vlug 1-2.  Afgeweken bal op een verdedigend been en Johan had geen verhaal.

Ivo ranselde een bal uit het doel…maar hij was deze keer niet de officiële keeper.  Penalty, 1-3.

Na de rust namen onze jongens het heft resoluut in handen.

De 16-jarige Sam werd onderuit gehaald in de rechthoek en Ivo zette de 11-meter feilloos om. 2-3.

5 minuutjes later (een kwartier in de tweede helft) loste de bezoekende keeper een bal en een attente Ray potte zijn tweede van de avond 3-3.

Met nog 20 minuten te gaan liepen onze jongens toch nog op een counter en stonden ze weer op achterstand. 3-4.

Met nog 10 minuten te gaan werd het toch nog 4-4.  Een indraaiende hoekschop van Reinout werd door de keeper nog weggebokst, maar van achter de doellijn.

Toffe oefenpot, goeie sfeer, hoopvol resultaat, maar vooral degelijk verzorgd voetbal.

 

Zondag 15 augustus 2010

Daknam Lokeren – KSK Erembodegem 3-2

 

Heel wat afwezigen door verlof en jammer genoeg ook al enkele kwetsuren.

Bij de kern van 12 zaten 5 uefa’s van 16 jaar.

Chris Baes trok een jaar nadat hij officieel de schoenen aan de haak hing deze toch opnieuw aan.  Dit smaakt naar meer Chris.

Onze jongens speelden een behoorlijke partij en een gelijkspel heeft er zeker ingezeten.

Tijdens de eerste helft werd er wel heel veel op onze helft gevoetbald en konden we nauwelijks kansen afdwingen – buiten een geplaatst schot-lob van Reinout die de keeper een metertje voor zijn doel zag staan.  De bal viel op de bovenkant van de lat.

Johan stond biezonder goed te keepen en met twee wel heel knappe saves hielden hij onze netten ongeschonden.

Net voor de rust hadden we ook wel veel geluk toen Johan en ver uit moest en de plaatsbal tergend traag tegen de paal terecht kwam.

Geen goals voor de rust, des te meer na de rust – 5 stuks.

Na 10 minuten een voorzet vanop onze linkerflank, een Lokerenaar in de rug van onze verdediging kopt krachtig onhoudbaar binnen. 1-0.

Amper een paar minuten later wou Franky (de tweede helft in het doel) een bal ontzetten, maar hij kwam net te laat. De 2-0 was een feit.

Onze jongens knokten zich toch opnieuw in de match.  Sam werd in de rechthoek gehaakt (net als vorige woensdag) en Gunter zette de hoekschop zuiver om. 2-1.

Met nog een kwartier te gaan kon Franky wel nog een vrije schop afweren, maar tegen de rebound had hij geen verhaal. 3-1.

5 minuten voor tijd kon Thomas krachtig uithalen en de goalie kon de bal niet bijhouden.  Reinout trapte binnen. 3-2.

Onze jongens kwamen nog heel dicht bij de 3-3, maar met meer geluk dan klasse kon de keeper tot 2x een doelpoging van Gunter weren.

Dit was toch wel een toffe oefenpot en weer werd er degelijk gevoetbald tegen een sterke tegenstander (vorig jaar 4e in de competitie).

 

Zondag 22 augustus 2010

VCE Deftinge – KSKE 4-1

 

De zondagresreserven van Deftinge speelden voor het eerst in hun nieuwe thuisbasis.  Na de fusie met Schendelbeke spelen ze nu gedurende 2 jaar op het Schendelbeekse terrein (dan vervalt het huurcontract).

Ze hebben in ieder geval hun start daar allesbehalve gemist.  De overwinning van de thuisploeg kunnen we alleen maar verdiend noemen.

KSKE was naar de Geraardbergse deelgemeente afgezakt met een kern van 15 spelers, waaronder 6 uefa’s.

Opmerkelijk was ook dat vader en zoon Van Den Bosch – Gerrit en Thomas samen aantraden (vorige week was dat al het geval voor Chris en Cedric Baes).

De eerste helft speelden onze jongens behoorlijk en konden ze ook enkele keren gevaarlijk uitbreken.

Na 5 minuten hadden we wel al kunnen achterstaan, maar Franky redde knap toen de thuiskapitein Bram Atheunis voor hem opdook.

Toch was het dezelfde Bram die uiteindelijk toch de 1-0 kon potten. Op rechts liep hij er Willy af en zijn niet zo harde bal ging wel gekruist binnen.

Na de rust konden onze jongens onmiddellijk scoren.

Perfecte voorzet van Gunter DS en Cedric kopte binnen aan de tweede paal. 1-1.

De vreugde was van korte duur. Enkele minuten later werd een bal mooi van binnen de backlijn achteruit gelegd en de bal verdween in de netten. 2-1.

Na 20 minuten in de tweede helft werden onze jongens genomen op de counter.  Balverlies, snelle uitbraak centraal en 3-1.

Gunter had ons opnieuw in de match kunnen trappen toen hij alleen voor de doelman opdook. Zijn schot met links werd vrij gemakkelijk door de keeper gepakt.

Uiteindelijk werd het nog 4-1 als de oudste man op het veld kon scoren (geboren op 16/07/1961).  Steven Vergote is de vroegere topschutter van Deftinge en woont nu in Zweden.  Hij was net een weekendje in België en trok nog eens de shoes aan.  Het straatje ingestuurd op onze rechterflank werkte hij perfect af in de korte hoek.

Onze tweede helft was allesbehalve overtuigend.  De organisatie was toen volledig weg.

We hebben nog een weekje om orde op zaken te zetten.  Want….. voetballen kunnen we wel degelijk.

 

Woensdag 25 augsutus 2010

KSKE – FC Terjoden Welle 4-3

 

Derby, prestige duel, tegen een titelkandidaat.  Kortom een match waar je naar uitkijkt.

Winnen tegen deze sterke tegenstander is toch wel een grote opsteker.

Misschien maar vriendschappelijk, maar de inzet was bewonderenswaardig.

Onze jongens kunnen nu ook met vertrouwen uitkijken naar het eerste competitieduel aanstaande zondag (op Onkerzele).

In de beginperiode is Terjoden wel baas, maar met dit overwicht doen ze heel weinig.  Echt kansen afdwingen zit er niet in.

Na 20 minuten komt KSKE een beetje tegen het spelbeeld in op voorsprong.  De een minuutje eerder ingevallen Tomas gaat van op zijn rechtflank krachtig door bal aan de voet.  Zijn schot met links verdwijnt netjes en onhoudbaar in het hoekje. 1-0.

Aan het half uur lopen onze jongens verder uit. Reinout met de hoekschop perfect naar de tweede paal en de Hans (de shoe) knikt de bal netjes tegen de netten. 2-0.

Terjoden is nu toch wel eventjes het noorden kwijt, maar kan dan toch wel weer vlug een vuist maken.

In onze backlijn wordt de bal achteruit gelegd en kleurling Eric (krachtige en technisch begaafde speler) die ongedekt staat mikt de bal netjes in het mandje. 2-1.

Voor de rust hadden de bezoekers ook wel nog eens strafschap moeten krijgen, maar de te late tackle van Gerrit blijft ongestraft.

Na de rust is het voor Erembodegem even pompen of verzuipen.  Mede door de ingevallen oude getrouwe “50er” André komt er meer schwung in de ploeg.

Op een corner kan een oranjehemd de 2-2 tegen de netten knikken. 50ste minuut.

De onzen komen er nog maar sporadisch uit, maar na een kwartier in de tweede helft wordt de voorzet van Gunter door Reinout in één tijd naast een kansloze goalie geplaatst. 3-2.

Het geluk voor de nieuwe voorsprong is van korte duur, want als André een bal aan de eerste paal kan doorkoppen kan een mannetje aan de tweede paal de bal binnenduwen. 3-3.

Nog een kwartier en alles blijft mogelijk.  Reinout gaat de backlijn binnen bal aan de voet en wordt gehaakt.

De bal op de stip en Ivo trapt de 11-meter perfect links in de haak. 4-3.

De laatste 10 minuten doen heel veel pijn.  De druk is groot en we komen nog moeilijk uit de omklemming uit.  Onze jongens weren zich als duiveltjes in een wijwatervat en deze overwinning om in te lijsten is een feit !

Proficiat jongens.

ps. Kris Ghysels (die heel lang speelde bij Terjoden, maar in de beginperiode van zijn “carrière” ook de KSKE kleuren verdedigde) was een aandachtige toeschouwer en tooghanger.  Zou hij toch opnieuw de Shoes aanbinden ?  In het oranje shirt of dit keer toch maar liever in een rood zwart shirt…….

 

 

Will Van Monde  

 

 

 

 

14:16 Gepost door de zondagreserven | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.