24-09-10

FC Kerksken - KSK Erembodegem 3-3

Wedstrijdverslag 12 september 2010

 

FC Kerksken - KSK Erembodegem 3-3

 

Of echte cupmatch die alle kanten uitkon en spektakel tot de laatste minuut.

___________________________________________________________

 

De ploeg:Johan Bonvarlez,Patrick Verschueren,Gerrit Van Den Bosch,Willy De Smet,Ivo Mabilde,Franky De Wael,Herwig Boeykens,Robby Penne,Reinout Van Vaerenbergh,Wim Van Thienen,Hans Geeraerts,Nils Bierens,Rik Rubbens,Sacha Brusselman,Filip

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weerbericht:Druilerig ochtendbegin, maar het bleef zo goed als droog tijdens de match, bij 17°C.

 

Terrein: Prachtig terrein, perfecte grasmat.  We speelden op “Den Deysel”, de thuisbasis van het vroegere Verbroedering Denderhoutem.

 

Motivatie: Er werd geknokt voor elke bal van de eerste tot de laatste minuut, echt bewonderenswaardig.  Met zo’n mentaliteit kan je bergen verzetten.

_______________________________________________________________________

 

FC Kerksken pakt voor het eerst uit met Zondagreserven.

Het gaat om een aantal oudgedienden van het eerste elftal van FC Kerksken die meedraaiden in 3e en 2e proviciale, aangevuld met enkele spelers van de zondagreserven van Heldergem van vorig seizoen (onder andere de welbekende Russische spits Igor de verschrikkelijke).

Goeie, vlot combinerende ploeg, met wel een vliegenvanger eerste klas in het doel.

 

Wat Johan de eerste helft allemaal uit zijn keepershandschoenen toverde grenst aan het onbeschrijfelijke.

Kerksken had het moeilijk om de opening te creëren tegen een goed verdedigend KSKE, maar met schoten uit de tweede lijn waren ze super gevaarlijk.

Johan hield echter met minstens drie wereldsaves zijn netten ongeschonden.

Vooral de lage knal die hij nog uit de hoek kon halen was klassewerk.

Onze jongens kwamen er maar mondjesmaat uit.

Eén van de eerste tegenprikken na 25 minuten was ook wel meteen raak.

Ivo speelde perfect binnendoor Wim aan, die perfect afwerkte.  Zijn schot laag in de linkerhoek was onhoudbaar. 0-1.

Amper 10 minuten later had het 0-2 kunnen en moeten staan.  De plaatsbal van Wim kwam via de onderkant van de lat echter vrolijk opnieuw het veld in gebotst.

De thuisploeg appelleerde voor de rust ook nog voor een strafschop.  Ik laat in het midden of dit terecht was of niet.  De bal kwam tegen de gestrekte arm van Patrick en een aantal scheidsrechters zouden zeker geblazen hebben.  Hier stelde dit probleem zich niet want de scheids zegde laconiek dat hij niks gezien had “ik keek de andere kant op”.

 

 

Tijdens de tweede helft ging het spel zeer goed op en af, deze spannende match kon nog alle kanten uit.

Na een kwartier wordt het opeens toch 1-1.  Lage schuiver vanop onze rechterflank in de verste hoek en Johan moest zich gewonnen geven.

Onze jongens knokten moedig terug en kwamen vijf minuten later alweer op voorsprong.  Wim kon uithalen en de keeper grabbelde naast de bal (hij kwam nog enkele keren goed weg, toen hij blijk gaf van zijn…euh grote klasse). 1-2.

Met nog een kwartier te gaan kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte.

Identieke lage schuiver als bij het eerste doelpunt. 2-2.

Rik kreeg de kans amper twee minuutjes later om ons op voorsprong te brengen.  Afgezonderd links schuin voor doel, maar zijn bal ging voorlangs.

Een mogelijke handsbal in de backlijn had de onzen een penalty kunnen opleveren maar werd niet gefloten.

Met nog amper 5 minuten op de klok werd de kapitein in de backlijn “vergeten” en hij kopte ongehinderd zijn ploeg op voorsprong.

Het zal toch niet waar zijn zeker.  Onze jongens verdienden zeker een punt.

Een laatste slotoffensief dan maar.  Alles en iedereen naar voren (tot Johan toe) en met nog 2 minuten te gaan trapt Reinout de bal in het dak van het doel binnen. Goaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal ! 3-3.

 

Vooral de tweede helft stal de scheidsrechter de show.   Als deze man een match komt fluiten is het altijd prijs, hij wil steeds in het middelpunt van de belangstelling staan.  Als hij geen half dozijn kaarten kan uitdelen (tijdens een sportieve match) dan is hij niet gelukkig.

De Kerkskenspelers mochten een hele match mekkeren (daar zijn ze wel heel bedreven in) zonder dat er ingegrepen werd.  De onzen kregen kaarten dat het een lieve lust was.  Brave jongens als Nils (hij moest zijn mond houden…..en de arme jongen heeft van de hele match zijn mond niet open gedaan)Wim, Reinout en Herwig kregen geel.

 

Onze trouwe supporter(voorlopig statuut)Rik Bierens had er al lopend meer dan een halve marathon voor over om ons te komen aanmoedigen ! Straffe dingen !

 

 

 

Will Van Monde  

 

Topschutterslijst:

Wim Van Thienen 4,Gunter De Smet 2,Rik Rubbens 1,Reinout Van Vaerenbergh 1

 

09:03 Gepost door de zondagreserven | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.