14-10-10

Sparta Geraardsbergen - KSK Erembodegem 6-0

Wedstrijdverslag 03 oktober 2010

 

Sparta Geraardsbergen - KSK Erembodegem 6-0

 

Of kansloze nederlaag tegen betere topploeg

___________________________________________________________

 

De ploeg: Philip de Pryck, Gerrit Van Den Bosch, Nils Bierens,Sander Beazar, Reinout Van Vaerenberg,Herwig Boeykens,Robby Penne,Thomas Van Den Bosch,Hans Geeraerts,Wim Van Thienen,Rik Rubbens, Sacha Brusselman,Rik Bierens 

 

Weerbericht: naarmate de wedstrijd vorderde steeg te temperatuur. Om 11.45 uurwas het onder een mooie herfstzon net 20 °C

 

Terrein: de in de breedte afhellend plein lag er ietwat drassig maar zeker goed bespeelbaar bij alhoewel het gras wat lang stond waardoor de bal regelmatig wat bleef “hangen”. Parking vinden in de buurt van het plein was een hele opgave

 

Motivatie:Ondanks een pak afwezigen/gekwetsten/zieken (Willy, Patrick, Johan, Ivo, Ray, Gunther R, Gunter DS, Franky) probeerde interim coach Ivo Mabilde een vertimmerd elftal tussen de lijnen zetten dat, vertrouwen puttend uit het knappe resultaat (gelijkspel tegen de leiders) van verleden week, wel probeerde maar... duidelijk een maatje te klein was voor de blauwen uit Geraardsbergen.

_______________________________________________________________________

 

De wedstrijd werd geleid door de heer Wullaert, bijna  pensiongerechtigd (na een 32-jarige scheidsrechterscarrière)en ondanks een goed ingepakte knie niet al te mobiel.

Na 5 minuten spelen komt er en voorzet vanop rechts die door onze verdediging slecht/onvoldoende/ongelukkig wordt weggewerkt in de voeten van een Geraardsbergse spits die van rond het penaltiepunt kalm onder een kansloze Philip doorschuift, 1-0.

Onze rood-zwarten komen wat meer in de wedstrijd en als Sander na doorjagen in het midden Reinout op de flank kan aanspelen; één tweetje met Rik R en Rein kan van links schuin voor doel afdrukken. Zijn schot werd erchter knap door de keeper gepareerd.

Na 16 minuten komt er weer een voorzet vanop rechts en een blauwe spits komt/kruipt voor onze verdediger en kopt van dicht bij de 2-0 binnen.

Na 24 minuten is er een hoge verre trap van een blauwhemd van een heel stuk op eigen helft waarop onze verdedeging zich verkijkt. De aanvaller van Geraardsbergen gaat alleen op Filip af maar besluit overhaast langs doel.

Amper 5 minuten later is er echter een gelijkaardige kans waar er na een lange hoge bal een Geraardsbergse aanvaller alleen schuin voor Philip verschijnt. Op het gekruiste schot heeft Philip geen verhaal, 3-0 en Geraardsbergen op rozen.

Even na het halfuur steken de onzen opnieuw even hun neus aan het venster; Robby gooit de bal voor doel (tussen keeper en verdediging)maar net iets te hoog voor Sander.

Geraardsbergen begint de 2e helft zoals ze de eerste begonnen, dominant. Onze verdediging incluis Philip wordt op een hoopje gespeeld; een blauwhemd schiet van 5 meter keihard naar het (bijna)lege doel... recht op Reinout. Na 52 minuten kan Geraardsbergen de score toch laten oplopen wanneer een hoekschop aan de 2e paal kan binnen gekopt worden, 4-0.

Op het uur wordt er weer na een lange voorzet een blauwe aanvaller alleen voor Philip afgezonderd en kan onze keeper zich voor een vijfde keer omdraaien.

Na 65 minuten duikt de snelle vleugelspits van Geraardsbergen vanop rechts in de ruimte achter onze verdediging en kan hij laag binnenschieten, 6-0.

Veel kunnen onze rood-zwarten hier niet meer tegenoverzetten. Wim trapt nog eens over doel en we krijgen nog een paar hoekschoppen maar de keeper van de mattentaartenstad heeft amper zijn kunde moeten/mogen tonen.

Onze gelegenheidsdoelman Philip trok meer dan zijn streng, kreeg niet zoveel ballen om te pakken, maar kwam verschillende keren oog in oog te staan met een blauwhemd, wat bijna altijd in een doelpunt resulteerde.

 

Al bij al zeker een verdiende zege van goed combinerend en viriel spelend Geraardsbergen tegen een vertimmerde Erembodegemse zondagreservenploeg. Volgende week gaan we er terug tegenaan in de hoop de punten te kunnen thuishouden !

  

Bill van Bodegem

 

Topschutterslijst:

Wim Van Thienen 8,Rik Rubbens 3,Gunter De Smet 2,Reinout Van Vaerenbergh 1, Thomas Van den Bosch 1, Herwig Boeykens 1, Sacha Brusselman 1

21:17 Gepost door de zondagreserven | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.