03-04-11

KSK Erembodegem - Bonanza Sint Martens Lierde 2-4

 

Wedstrijdverslag 3 april 2011

 

KSK Erembodegem – Bonanza Sint Martens Lierde 2-4

 

Of wanneer trekt Erembodegem eens een klavertje vier ?

 

___________________________________________________________

 

De ploeg:Johan Bonvarlez,Patrick Verschueren,Gerrit Vandenbosch,Willy De Smet,Ivo Mabilde,Herwig Boeykens,Reinout Van Vaerenberg,Gunter Roeland,Robby Penne,Gunter De Smet,Wim Van Thienen,Hans Geeraerts,Rik Bierens, Allessandro Fiorenza

 

Weerbericht: Na een super zonnige zaterdag (23°C) werd voor de Ronde van Vlaanderen een regendag voorspeld…..helemaal niks van gezien. 14°C, aangenaam voetbalweertje

 

Terrein:Mooi effen gebold door onze Fred.

 

Motivatie: Onze jongens lieten opnieuw dezelfde vechtlust bewonderen.  Weer kregen ze echter niet waar ze recht op hadden.

_______________________________________________________________________

 

In onze reeks gaat er super spannend aan toe.

Nog 3 ploegen aan de kop met nog 3 matchen te gaan – Terjoden, Ressegem en Deftinge.  Bonanza volgt virtueel op één puntje (heeft nog een inhaalmatch te goed).

Bonanza heeft heeft dus zeker niet de beste papieren, maar hoopt toch dat de drie andere ploegen elk nog een misstap begaan.

Vandaag op Erembodegem had voor hen het verhaal kunnen over zijn.  Met heel veel mazzel en zeker niet uit eigen verdienste konden ze vandaag in extremis nog winnen.

 

Het is waar, dit KSKE is zeker geen topploeg in de reeks. 12de met 24 punten.

Soms zijn ze echter een heel lastig ploegsken om tegen te spelen. 

Op leider Terjoden gingen ze winnen met 3-4.

Medeleider Ressegem won met 3-1, maar had hiervoor een karrevracht geluk nodig.  Een gelijkspel had een juiste uitslag geweest.

Medeleider Deftinge kwam ook al op het randje winnen op Erembodegem met 1-2, na een wanhoopsaanval in de laatste seconden.

Tegen Bonanza stond tot 3 minuten voor tijd de 2-2 op het bord. 

 

Vandaag speelde Erembodegem opnieuw met dezelfde verbetenheid als vorige week op Ressegem.

Bonanza had het vandaag heel moeilijk en kon gedurende de hele match bijna geen enkele kans afdwingen.  Het scoorde zowat aan 133% (één belangrijk goaltje maakten we voor hen).

De eerste minuut had hun kwieke kapitein wel op de buitenkant van de paal geknald en gedurende de eerste 5 minuten hadden onze mannen het behoorlijk lastig.

Nadien herpakten ze zich en kwamen ze er soms zeer gevat uit.  Enkele ballen werden de carré ingedropt en Bonanza begon het behoorlijk op zijn heupen te krijgen.  Dit scheen dan toch geen gemakkelijk matchke te worden voor hen.

Heel veel middenveldspel, sportieve duels, maar heel weinig kansen.

Na 38 minuten kregen de bezoekers een vrije schop een eind buiten de backlijn. De bal werd in de backlijn gedropt en hun lange spits kon hoog opverend de bal overhoeks binnenkoppen (na verwarring in onze verdediging na het al dan niet roepen om de bal te laten). 0-1

 

Na de rust werd het al vlug 0-2 en leek de wedstrijd gespeeld.  Bij een hoekschop kon de bal aan de tweede paal al te gemakkelijk ingekopt worden. 0-2, 52ste minuut.

Onze jongens gingen niet bij de pakken zitten en KSKE begon meer en meer zijn wil op te dringen.

De Shoe pakte uit met de mooie actie door het midden en speelde perfect Gunter DS aan die de bal mooi in het hoekje deponeerde. 1-2, 73ste minuut en we hadden opnieuw een match.

Erembodegem ging het laatste kwartier offensiever spelen en kon een aantal hoekschoppen afdwingen.

Met nog 6 minuten te gaan trapte Reinout de perfecte hoekschop naar de tweede paal en tegen de krachtige buffelstoot van Rik had de keeper geen enkel verhaal.  2-2 en Erembodegem door het dolle heen.

Nog 3 minuten op de klok en Bonanza, dat absoluut wou winnen, zette nog een aanval op.  Het resultaat was een diepe bal die tot niks ging leiden, een oprapertje voor Johan.  Ongelukkig zette Robby zijn voet nog tegen de bal en deze ging binnen tot grote verbazing van vriend en vijand. 1-3.

Echt biezonder jammer.  Robby speelde een berepartij.  Hij verzette enorm veel werk, liep vele kilometers, was sterk in de opbouw en dan overkwam hem dit.  Kop op Robby, niks aan te doen, shit happens.

Uiteindelijk werd het net voor affluiten nog 2-4, toen onze mannen nog aan het proberen waren om de gelijkmaker te potten door man op man te spelen.  Aanval met enkele een-twees en simpel afgemaakt.

 

Wanneer kiest dame Fortuna eindelijk eens onze kant ?

 

 

Will Van Monde

 

 

Topschutterslijst:

Wim Van Thienen 26, Gunter De Smet 7,Rik Rubbens 6, ,Hans Geeraerts 3,Willy De Smet 3,Sander Beazar 3,Sacha Brusselman 2, Thomas Van den Bosch 2,Gunter Roeland 2,Reinout Van Vaerenbergh 2,Herwig Boeykens 1,Philippe De Prijck 1,Robby Penne 1,Ivo Mabilde 1,Cédric Baes 1, Rik Bierens 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19:17 Gepost door de zondagreserven | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.