04-12-11

KSK Erembodegem - Eendracht Wit Zwart B 0-3

Wedstrijdverslag 27 november 2011

 

KSK Erembodegem - Eendracht Wit Zwart 93 B 0-3

        

Of gehandicapt Erembodegem blijft op zoek naar eerste overwinning.

___________________________________________________________

 

De ploeg: Mario Roeland,Nils Bierens Thomas Vanden Bosch,Gerrit Vanden Bosch, Herwig Boeykens,Noé Tunda,Rik Bierens,Oscar Cupers,Robby Penne Ivo Mabilde,Rik Rubbens,Gunter Roeland,Ian Calloens, Albert van Riet

 

Weerbericht: vrij koude (7°C) maar gelukkig droog gebleven ochtend met best wat wind.  

 

Terrein: Terrein lag weer perfect gebold. Gewoontegetrouw heeft de Fred weer zijn best gedaan. Op het veld moesten we het vandaag zeker niet steken.

 

Motivatie: De wil was er wel maar al bij al viel er op de Wit Zwart overwinning weinig af te dingen.

_______________________________________________________________________

 

Onze zondagreserven konden in dit duel tussen staartploegen jammer genoeg niet beschikken over de “volledige” kern. Heel de voorlijn was afwezig (Wim en Gunter De Smet), Reinout en Ben zijn waarschijnlijk tot nieuwjaar out met kwetsuren opgelopen tijdens duel van vorige week tegen Onkerzele en onze trainer/kapitein Willy vond het hier iets te koud en was er met zijn vrouwtje Linda (oeps Martine natuurlijk J) een weekje naar Marokko getrokken. Gelegenheidscoach Ivo moest door de afzeggingen zijn ploeg grondig herschikken. Trotse nieuwe jonge vader van de verleden week geboren Magali, Mario Roeland, was vandaag onze kapitein. Op de koop toe belde ook de aangeduide scheidsrechter net voor de wedstrijd af zodat een wit zwart supporter (vader van een van wit zwart spelers die vroeger ook nog de fluit gehanteerd heeft),een geel fluo vestje aantrok en de wedstrijd even voor 10 uur op gang blies.

Het was een vrij flauwe eerste helft waarin weinig uitgespeelde kansen waren en beide keepers dus vooral toekeken. Toch kwam Wit Zwart rond de 20e minuut op voorsprong. Een doorsteekbal naar een Wit Zwart speler die in buitenspel stond, deze shot op goal maar de bal zou voorlangs gegaan zijn ware het niet dat een Wit Zwart speler(hoogstwaarschijnlijk ook van uit buitenspel) de bal van dichtbij over onze doelman Mario kon stiften. Natuurlijk protest van onze zondagreserven..... maar dit werd door de man met het gele fluo vestje weg gewuifd.

Onze roodhemden probeerden de bakens te verzetten maar verder dan een schot van Ivo van net buiten de kleine baklijn, dat door de bezoekende keeper werd gepakt, kwamen we niet. Bij deze fase kwetste Ivo zich trouwens en moest hij zich laten vervangen. Verder nog te vermelden waard is een opstootje na 35 minuten wanneer Thomas, die een goede eerst helft op laatste man speelde, bij het uitverdedigen door de kleine nummer 8 van Wit Zwart(een voetballer met capaciteiten maar ongeloofelijk irritant en uitdagend) smerig tegen de grond wordt gewerkt waarna Thomas een natrappende beweging maakt. Gevolg 2 x geel en rusten bij een 0-1 stand.

De 2e helft was niet veel beter. Eerste initiatief was voor Erembodegem toe Oscar (Carlos voor de vrienden J)na een paar knappe bewegingen voorlangs schoot.

In de 62e minuut kon een Wit Zwart aanvaller van op links voorzetten en kon zijn collega met een mooie volley van net binnen de backlijn Mario fussileren, 0-2. Bij zijn poging om deze bal te stoppen kwam Mario slecht neer en bleef een tijdje roerloos liggen. Gelukkig bleek het allemaal nog wel mee te vallen en kon Mario verder spelen.

Thomas en Robby probeerden nog van op afstand maar konden ondanks deze verdienstelijke pogingen de Wit Zwart keeper (een imposante figuur met een verre uittrap in de benen)niet verschalken.

Wit Zwart bleef ook nog gevaarlijk en  één van hun aanvallers kon  vermoedelijk weer van uit buitenspel op goal shotten. De bal hobbelde tegen de paal en zo terug in de voeten van een andere aanvaller die laconiek met een hakje dacht te scoren. Gelukkig voor ons waren Ian en een snel teruggekeerde Mario ter plekke om de 0-3 te voorkomen.

In de 83e minuut was er weer een opstoot wanneer de lange Wit Zwart aanvaller met het nummer 9 het nodig vindt, nadat door Nils met een correcte tackle de bal uit de voeten gehaald wordt, even op Nils te gaan staan. Als Robby verhaal komt halen krijgt hij eerst een hand in zijn gezicht en vervolgens een duw in zijn maag. De nummer 9 komt er van af met maar “geel”.

Een paar minuten laten torpedeert Gerrit de irritantse speler op het plein (de Wit Zwart pocket spits met nummer 8), waarna Gerrit de luwte van de kleedkamer mag gaan opzoeken. In het hierop volgend tumult geeft een Wit Zwart speler nog een paardenstamp maar dit blijft (weeral) onbestraft.

In de allerlaatste minuut shotten de wit zwarten nog op de deklat waarna de rebound in het geharrewar voor doel toch nog kan worden binnen gewerkt zodat de einduitslag 0-3 is.

Op basis van de kansen en (licht) veldoverwicht was deze overwinning zeker niet onverdiend al had, met een echte (neutrale) ref, de wedstrijd er heel anders kunnen uitzien.

Na de wedstrijd werden alle spelers en supporters door Mario getrakeerd naar aanleiding van de geboorte van dochtertje Magali. Wij wensen Mario, zijn vrouwtje en Magali het allerbeste toe.

Volgende week gaan we er weer voor !

Vergeet niet volgende week is het eetfestijn van SK Erembodegem. Kaarten kunnen/moeten afgerekend worden aan de kassa of zondag bij Willy of Ivo.

 

 

 

Bill Van Bodegem

 

 

Topschutterslijst:

Ivo Mabilde 4,Wim Van Thienen 4,Gunter De Smet 3,Gunter Roeland 2,Rik Rubbens 2,Reinout Van Vaerenberg 1,Robby Penne 1

 

20:02 Gepost door de zondagreserven | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.