04-12-11

SK Zandbergen - KSK Erembodegem 0-2

Wedstrijdverslag 4 december 2011

 

SK Zandbergen - KSK Erembodegem 0-2

        

Of eindelijk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Verdiende overwinning tegen verraste,maar sympathieke thuisploeg

 

___________________________________________________________

 

De ploeg:Mario Roeland,Willy De Smet,Gerrit Vanden Bosch,Rik Bierens,Herwig Boeykens,Gunter Roelandt,Rik Rubbens,Oscar Cuypers,Robby Penne,Gunter De Smet,Wim Van Thienen,Nils Bierens,Thomas Vanden Bosch, Raymond Van West,

 

Weerbericht:Zacht, droog weer bij 8°C.   

 

Terrein: Klein terreintje langs de Dender dat er goed bijlag.

 

Motivatie: Onze jongens knokten 90 minuten voor wat ze waard waren. De wil om te winnen was groot.

_______________________________________________________________________

 

Zandbergen pakte uit met een bewonderenswaardige doorgedreven opwarming, maar het heeft hen niet echt geholpen.

De Zandbergse commentaar na de match was : jullie waren gekomen om te winnen en Erembodegem toonde ook de nodige vechtlust om dit te verwezenlijken.  Bij Zandbergen was die gedrevenheid vandaag veel minder aanwezig.

 

De eerste helft zat de wedstrijd goed in evenwicht.

Zandbergen deed ons soms toch wel pijn met snelle uitbraken, maar echt uitgesproken kansen kregen ze het eerste half uur niet.

Na 10 minuten hadden onze jongens al kunnen en moeten voorstaan. Oscar met de gemeten voorzet voor doel.  Gunter R met de vrije kopkans, maar zijn kopbal was zwak en in de handen van de doelman.

Ook Rik B kon na 20 minuten koppen, maar de bal werd door een verdediger ontzet.  De rebound was ook voor Rik B, maar zijn schot belande recht op de keeper.

Verder ook nog een Erembodegemse bal op de paal.  Na geharrewar belande een afgeweken bal van Wim op de doelpaal. 25ste minuut.

Het laatste kwartier was wel voor de thuisploeg.

Mario sloeg met een fantastische save een gekruist schot uit de baan en de rebound verdween in het zijnet.

Net voor rusten verslikte onze verdediging zich en nog geen klein beetje. 4! Spelers van de thuisploeg alleen voor open doel….en de bal werd naast geplaatst (dat was heus geen gemakkelijke opgave……)

 

In de tweede helft waren we toch wel merkelijk beter dan Zandbergen.  We begonnen ook wel meer te voetballen op de korte ruimte. Toch werd ook de grotere ruimte gebruikt – zowel Gunter DS als Wim waren moeilijk af te stoppen als ze de ruimte indoken.

Gunter R kreeg de eerste kans van de tweede helft als hij afgezonderd werd voor de doelman door Wim…alleen besefte hij het te laat en besloot hij weinig overtuigend op de doelman.

Het was toch nog 25 minuten wachten voor Erembodegem kon scoren. Gunter DS met de steekpass.  Wim aannemen, mannetje uitkappen en rustig beheerst naast de doelman binnen. 0-1 ! De ontlading was groot !

Zandbergen ging nog volop op zoek naar de gelijkmaker, maar Mario stond zeer autoritair te keepen.

Met nog een kwartier te gaan kwam er de zoveelste Erembodegemse uitbraak en Wim ging door op snelheid.  De laatste verdediger met de strafschopfout – Wim wou de bal meenemen met het hoofd, maar de verdediger met de voet veel te hoog en Wim zeeg neer nadat hij de voet volop tegen het hoofd kreeg.

Wim had enkele minuten verzorging nodig waarbij hij zich afvroeg : Waar ben ik ?

Thomas zette de penlaty rustig om – hoog rechts hoog in de tent.

Het thuisliedje was uitgezongen en onze jongens pakten hun eerste deugddoende overwinning.

 

Volgende week komen de autoritaire leiders uit Deftinge op bezoek.

Wie durft te zeggen dat mirakels niet bestaan ?

 

 

 

Will Van Monde

 

 

Wim Van Thienen 5,Ivo Mabilde 4,Gunter De Smet 3,Gunter Roeland 2,Rik Rubbens 2,Thomas Vanden Bosch 2,Reinout Van Vaerenberg 1,Robby Penne 1

 

20:16 Gepost door de zondagreserven | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.