11-12-11

KSK Erembodegem - VC Eendracht Deftinge 1-2

Wedstrijdverslag 11 december 2011

 

KSK Erembodegem – VC Eendracht Deftinge 1-2

        

Of Erembodegems feestje vergald in blessuretijd.

Of Deftinge heeft al de moeite van de wereld en komt biezonder goed weg.

 

___________________________________________________________

 

De ploeg:Mario Roeland,Willy De Smet,Gerrit Vanden Bosch,Rik Bierens,Herwig Boeykens,Thomas Vanden Bossche,Gunter Roelandt,Oscar Cuypers,Robby Penne,Gunter De Smet,Patrick Verschueren,Nils Bierens, Rik Rubbens

 

Weerbericht:Lichte vrieskou ’s nachts, maar toch nog aantrekkelijk voetbalweertje bij 7°C.   

 

Terrein: Ideaal bespeelbaar, goed gebold terrein.

 

Motivatie: Gevochten als leeuwen ! Een dikke proficiat voor deze bewonderenswaardige inzet !

_______________________________________________________________________

 

Match tussen de onbetwistbare leiders en torenhoog titelkandidaat en een ploeg die net vorige week zijn eerste overwinning boekte en daardoor wegkwam van de laatste plaats.

Was het verschil groot vandaag.  Neen, ik denk het niet.

Onze jongens verdedigden zich heel knap en probeerden ook zoveel mogelijk te voetballen als het kon en de lange bal te gebruiken als het moest.

 

Vorig seizoen kwam Deftinge in de allerlaatste minuut de zege stelen (10 minuten voor tijd stonden we toen nog 1-0 voor).

Dit scenario herhaalde zich nu.  In de allerlaatste seconden kregen we nog een onnodige strafschop tegen.  De ontgoocheling was zeer groot.

 

De gebroeders Antheunis konden vandaag niet echt hun ding doen. Herwig speelde heel kort op Bram (die het meer en meer op zijn heupen kreeg) en Rik B hield spits Gerd uit de match (in de tweede helft speelde Gerd op het middenveld, maar Robby speelde meer overtuigend dan hijzelf).

 

Dit werd trouwens een match met weinig doelkansen langs beide kansen.

Deftinge legde wel onmiddellijk een hoog tempo op, maar ons goed georganiseerd middenveld en verdediging kon hier wel raad mee.

Een eerste Deftings gevaar kwam er toen Bram een pegel in het zijnet deponeerde.

Na 20 minuten konden de bezoekers toch de score openen.  Een voorzet van op onze rechterflank, geharrewar voor doel en Gerd kon in de draai een voetje tegen de bal plaatsen. 0-1.

Amper enkele minuten later kon Gunter op rechts aan de haal.  Zijn gestrekt schot werd vrij gemakkelijk gepakt door de Deftingse gelegenheidskeeper Eric ( de “echte “ keeper stak met griep in zijn bed). Gunter DS had beter nog enkele meters dieper gegaan,want hij had de nodige ruimte.

Aan het half uur kregen de bezoekers nog een dot van een kans, maar Gerd plaatse de bal langs de verkeerde kant van de paal toen hij alleen op Mario afkon.

40ste minuut.  De heroptredende Patrick kon van links schuin voor doel de bal afleggen naar Gunter R, die volledig zijn schot miste.

 

De eerste helft had Deftinge nog veldoverwicht.

De tweede helft was hier nog weinig van te merken.  Ze waren trouwens er blijkbaar ook niet echt gerust in want ze hielden toch heel wat volk achter de bal.

Moeilijke ballen moest Mario trouwens niet pakken.

65ste minuut.  Patrick speelde Rik R aan die zich vrijdraaide en afdrukte. Jammer genoeg liep er nog een verdediger in de weg.

Stilaan geraakten de gemoederen ook wat verhit, met irritatie langs beide kanten.

De scheids haalde enkele gele kaarten boven (voor Herwig en Oscar langs Erembodegemse kant).

In principe had de normaal gezien rustige Gerd langs Deftingse kant rood moeten krijgen, toen hij Herwig tegen de grond duwde. Gelukkig voor Deftinge had de scheids het niet gezien en was hij trouwens ook volledig het Noorden kwijt.

Met nog 5 minuten te gaan kwam er zowaar de verdiende Erembodegemse gelijkmaker.

Gunter DS miste nog wel half zijn schot, maar Thomas kon vanuit een zeer scherpe hoek de bal gekruist binnenschieten. 1-1.

Dolle vreugde !  Deftinge speelt al heel het seizoen iedereen naar huis……..en wij gaan zowaar het onmogelijke waar maken.

Niet dus.  In de allerlaatste seconden van de blessuretijd maakte Nils in zijn jeugdig enthousiasme een totaal onnodige haakfout.  De aanvaller stond nochtans op een plaats waar hij helemaal niet kon gevaarlijk zijn en Nils werd ook nog gedekt in de rug.

We kunnen het onze jonge verdediger ook niet verwijten.  45 minuten stond hij als een rots in de branding en ruimde hij veel op.

De terechte strafschop werd rechts hoog in de tent binnengeschoten. 1-2.

Délégue Ivo kreeg voor wat verbaal geweld ook nog een scheidsrechterlijk verslag aan zijn been (waarbij enkele Deftingse spelers ook niet vrijuit gingen).  We hopen dat de scheids zijn verstand gebruikt….

 

Het werd dus in extremis nog een Deftings feestje. 

De super sympathieke Délégue/doe het al bij Deftinge, Paul Sonck (met uitstekende contacten met verslaggever Pol Jacqmeyns), gaf ootmoedig toe dat hij echt met ons te doel had.  Een gelijkspel had een correcte uitslag geweest.

Ook de gebroeders Antheunis gaven toe dat ze geen cent meer gaven voor een Deftingse zege, tot die vermaledijde 93ste minuut.

 

Zowel Ressegem als Deftinge hadden tegen ons op zijn zachtst gezegd geen overschot.

Hoofdjes omhoog.  We gaan een schitterende tweede terugronde spelen !

 

 

 

Will Van Monde

 

 

Wim Van Thienen 5,Ivo Mabilde 4,Gunter De Smet 3,Thomas Vanden Bosch 3,Gunter Roeland 2,Rik Rubbens 2,Reinout Van Vaerenberg 1,Robby Penne 1

15:21 Gepost door de zondagreserven | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.