21-10-12

KSK Erembodegem – VC Ressegem 0-2

Zondag 30 september 2012

 

KSK Erembodegem – VC Ressegem 0-2

        

Of minstens even goed, maar de bal wil er maar niet in.

___________________________________________________________

 

De ploeg: Mario Roeland, Ivo Mabilde, Bart De Schrijver, Willy De Smet, Rik Bierens, Gunter Roeland, Reinout Van Vaerenbergh, Raymond Van West, Wesley Cnudde, Maxime Mikoh, Gunter De Smet, Nicky Claessens, Johan Claessens

 

Weerbericht: Aangenaam herfstzonnetje op de laatste septemberdag

 

Terrein: Ons plein lag er vlak en aangenaam mals bij.

 

Motivatie: Goesting en knokkersmentaliteit

_______________________________________________________________________

 

SV Ressegem is een ploeg die meestal de kop speelt. Het is ook een ploeg waar we meestal een goede match tegen spelen, en vorig jaar knikkerden we hen met een thrillerzege zelfs uit de titelrace. Ook deze keer gingen we voluit voor de 3 punten.

 

De eerste helft werd voorzichtig begonnen, met weinig kansen langs beide kanten.

SV Ressegem had de eerste helft wel wat licht overwicht, en hun nr 10 kon als vanouds het spel verdelen en gevaar creëren. Het was dan ook geen toeval dat hij op het half uur de 0-1 zou scoren. Even losgelaten in het middenveld kon hij meteen recht op doel afgaan en legde hij de bal vlot rechts laag in het hoekje. Geen schijn van kans voor Mario.

Ressegem zou in de 1ste helft nog 1 maal zeer gevaarlijk zijn, maar de schuine bal hobbelde traag vlak voorlangs buiten.

 

Erembodegem liet zich echter niet onbetuigd. Ray met de knappe rush op links, een drietal man in de wind, inspelen op Nicky, die ook nog met enkele mannetjes dolt, maar uiteindelijk niet tot een doelrijp schot komt. Nadien nog eens een verre voorzet van op links, maar Reinouts schot wordt van dichtbij afgeblokt. Beste Erembodegemse kans in de eerste helft kwam voort een hard schot vanuit de 2de lijn, de keeper ranselt de bal uit z’n doel, maar hij blijft liggen op de zijlijn. Reinout vergeet echter het overzicht, en schopt de bal in de handen van de keeper, terwijl zowel de aanstormende Gunter De Smet als Wesley de betere opties waren. Na een 40-tal minuten hield de overigens goed fluitende ref de eerste helft voor bekeken.

 

In de 2de helft zouden we eindelijk voor onze eerste goal gaan en de wedstrijd naar onze hand zetten. Helaas was het Ressegem dat met het geluk van een straatmadelief op 0-2 kwam. Reinout ontzette, maar een Ressegemse speler kreeg de bal op zijn voet, die traag voorbije een aan de grond genagelde Mario in de goal hobbelde.

 

Toch was dit het startsein om Ressegem volledig van het plein te spelen. Plots had Erembodegem het middenveld helemaal in handen met Maxime, Gunter Roeland en Nicky die elkaar goed vonden. Onze verdedigers hielden de stevige spitsen goed in hun greep en wonnen de duels. En ook de kansen kwamen. Nicky dribbelt de backlijn binnen en wordt tot 2 keer toe gehaakt, maar vergeet zich te laten vallen. Maxime knalt na wat geharrewar vanop zo’n 12 meter net voorlangs. Wesley zet z’n voet tegen een vrije schop en de bal gaat maar net naast. De aansluitingstreffer wilde echter maar niet vallen. Op het einde, toen een hardwerkende Gunter al met krampen het plein had moeten verlaten, werd ons probleem nog maar eens duidelijk. Maxime stuurt knap Wesley in het straatje, de keeper ging er al vanop z’n achterste, maar Wesley’s schot gaat recht op de keeper die kan afweren. Ray neemt de afgeweerde bal aan, krijgt de vrije schietkans voor een open goal, maar zijn schot met rechts gaat een half metertje over. Robben zou zo’n kans bij 0-0 in de 90ste minuut tegen Spanje ook gemist hebben.

 

Na een sportieve match – kan dus ook tegen Ressegem – (Martine, geldt misschien niet voor de Ressegemse trainer), kunnen we echter alweer niet de zege op zak steken.

 

Gelukkig wordt het elke match waarschijnlijker dat die eerste goals wel zullen gaan vallen. Volgende week zal SK Denderhoutem er dus moeten aan geloven. Of zoals Willy vanuit Andalucia zal zeggen: Que sera, sera.

 

Na de match konden we nog de nederlaag verbijten op een smakelijk sandwichke. Bedankt, Ivo.

 

Reinout van Ten Bos

 

15:40 Gepost door de zondagreserven | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.