21-10-12

SK Denderhoutem - KSK Erembodegem 1-2

 

Zondag 7 oktober 2012

SK Denderhoutem - KSK Erembodegem 1- 2   

of onze eerste overwinning is een feit.

 

De ploeg: Mario Roeland, Ivo Mabilde, Siegfried De Vijlder, Herwig Boeykens, Nils Bierens, Johan Claessens, Bart De Schrijver, Nicky Claessens, Maxime Mikoh, Wesley Cnudde, Gunter Roeland, Rik Bierens, Dries Van Ghysegem

Weerbericht: prachtige, zonnige herfstvoormiddag

Terrein: langs alle kanten afhellend plein lag er goed bij.

Motivatie: teamspirit gekoppeld aan winnaarsmentaliteit

_______________________________________________________________________

Alhoewel we heel wat afzeggingen en gebleseerden hadden, konden we toch nog 13 zondagreserven op de feuille invullen, na dat we op het laatste moment nog beroep konden doen op Dries; deze sympathieke kerel voelt zich niet te goed om – ondanks gisteren een volledige wedstrijd gespeeld te hebben en ook reeds verschillende keren zijn opwachting te hebben gemaakt bij onze eerste ploeg – ons op laatste moment te komen depanneren! Chapeau !

De eerste minuten ging het spel op en af zonder direct doelgevaar aan één van beide kanten tot na 10 minuten onze zondagreserven een mooie combinatie op het middenveld op de mat leggen en Nicky langs de linkerkant diep sturen.

Nicky had (ongetwijfeld J)gezien dat de keeper ver uit zijn doel stond en zijn voorzet/schot ging over de kansloze doelman, net onder de deklat binnen, 0-1. Ons eerste doelpunt van het seizoen !

De mannen van SK Denderhoutem begonnen door te krijgen dat deze Erembodegemse zondagreserven niet zomaar een hapklare brok zouden worden en er werd wat meer druk naar voor/Mario gezet. Dit resulteerde in een paar hete standjes voor doel van Mario, een hard afstandsschot over de deklat en een terecht voor buitenspel afgekeurd doelpunt, maar onze keeper kon mede door het secuur verdedigingswerk zijn netten schoonhouden.

Ivo, Nils en Herwig speelden kort op de man en goed georganiseerd met achter hen de Sie die als een ware veldheer ingreep als het nodig was den. Ons middenveld werd gestuwd door kapitein Bart De Schrijver en Nicky was de perfecte link tussen aanval en verdediging.

Onze 2 spitsen, de snelle Wesley en targetman Gunter Roeland waren de eerste stoorzenders bij het uitvoetballen van SK Denderhoutem en speelden dicht bij mekaar waardoor er op de flanken voor onze snelle linker en rechter middenvelders Johan en Maxime veel ruimte was. Beiden (Johan en Maxime) speelden een beren eerste helft maar ze verbruikten wel veel energie.

Gelukkig bleef Maxime ook rustig op het constant geprovoceer en de racistische verwijten van zijn rechtstreekse tegenstander Koen die verleden jaar nog op den SK speelde. Dergelijke zaken horen niet thuis op een voetbalveld !

Rond het half uur kreeg Ivo wel nog een terechte gele kaart voor truitje trek.

Verder had de jonge scheids de match goed in de hand en blies hij (misschien wel iets te veel) voor elk foutje.

De onzen konden er met enkele vlotte combinaties uitkomen maar dit resulteerde niet in echte doelkansen omdat er altijd op het laatste een zwarthemd roet in het eten kwam gooien. We gaan rusten met een 0-1 voorsprong.

 

De 2e helft was nog maar net begonnen of de KSKE zondagreserven kwamen goed weg. Een scherpe voorzet van beland aan de 2e paal en den Hert spits Andy moet maar binnenduwen maar slaagt erin de bal nog langs het doel te laten belanden.

Na een uur spelen is het toch prijs. Mario kan een hoekschop niet klemvast houden en via een scrimmage en uiteindelijk het been van Nils rolt de bal tergend traag over de lijn, 1-1.

Onze zondagreserven krijgen het moeilijk maar iedereen legt er zijn kop voor en af en toe komen we er nog gevaarlijk uit. Een hard schot van op een 20-tal meter van Maxime scheert de deklat, maar het is toch SK Denderhoutem dat het veldoverwicht heeft en de onzen terugdringt.

Maar na 70 minuten gebeurt het. Snelle uitbraak en Maxime, die ondertussen in de spits was gaan spelen en met Wes van plaats was gewisseld, wordt op links diepgestuurd. Op kracht en snelheid zet hij een paar tegenstanders in de wind en ziet hij dat Nicky centraal goed is gevolgd. Perfekt door Maxime aangespeeld, komt Nicky centraal oog in oog met de SK Denderhoutem doelman. Nicky blijft rustig en schuift beheersd de 1-2 langs de kansloze keeper. Dit is lichtjes tegen het spelbeeld in maar de vreugde is er bij onze zondagreserven niet minder om!

SK Denderhoutem neemt nu nog meer risico’s en zet alles op alles. Het is alle hens aan dek bij de onzen. KSKE voelt echter dat de eerste overwinning binnen handbereik is en iedereen steekt nog een tandje bij.

Bart kan met een ultieme sliding een gevaarlijke aanval over onze linkerflank neutraliseren. Nils kan in extremis aan de rand van de kleine backlijn, niet ongevaarlijk, over doel ontzetten en ook Ivo zit er nog enkele keren goed tussen.

Het was echter Mario die ons in de 86e minuut overeind hield toen een schot van een zwarthemd van buiten de grote backlijn afweek op de voet van Rik en net onder de deklat in doel dreigde te verdwijnen. Mario had echter goed gekeken naar de visvijver langs het SK Denderhoutem-terrein en kom met een ultieme karpersprong de bal in hoekschop tippen.

Het was zwoegen en zweten maar op 7 oktober 2012 om 11.41 uur (de ref liet zeker niet te lang spelen) was onze eerste overwinning van dit seizoen een feit.

Onze trainer Willy, momenteel in Spanje van het goede weer aan het genieten (en wie weet wat nog...), had het voorspeld in een SMS-je dat hij ons net voor de wedstrijd stuurde : Vandaag staan de sterren gunstig en hebben we het geluk aan onze kant. We stampen er enkele binnen en pakken die overwinning.

 

Volgende week zijn we vrij en onze volgende wedstrijd is op 21 oktober opnieuw op verplaatsing op Massemen.

 

Topschutterslijst :

Nicky Claessens 2

 

Bill van Bodegem

 

  

 

 

 

 

 

 

 

16:08 Gepost door de zondagreserven | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Beste,

Wil u aub de vermelding van de mannen van den hert aanpassen. Onze zondagreserven hebben sinds een 3tal jaar geen connectie meer met het oude bestuur van Den Hert en wij horen nu volledig bij SK Denderhoutem

Mvg

Gepost door: een collega voetballer | 23-10-12

Beste collega voetballer van SK Denderhoutem.
Ik paste het verslag aan zoals je gevraagd hebt. We hebben het nog enkel over SK Denderhoutem.

Groetjes,

Willy

Gepost door: Willy | 28-10-12

De commentaren zijn gesloten.