21-10-12

K.V.V.E. Massemen - KSK Erembodegem 3-0

Zondag 21 oktober 2012

K.V.V.E Massemen - KSK Erembodegem 3-0   

Sterk Massemen wint verdiend tegen een Erembodegem dat geen vuist kan maken.

___________________________________________________________

 

De ploeg: Ivo Mabilde,Franky De Wael,Rik Bierens,Nils Bierens,Herwig Boeykens,Reinout Van Vaerenbergh,Gunter Roeland,Nicky Claessens,Bart De Schrijver,Gunter De Smet,Maxime Mikoh,Johan Claessens,Willy de Smet

 

Weerbericht: Grijs en een beetje miezerig weer bij een zachte 16°C.

 

Terrein: Het B-terrein lag er hier en daar wat modderig bij, maar was perfect bespeelbaar.

 

Motivatie: Het was de match van net niet.  Er zijn zo van die dagen dat het niet echt lukt.

_______________________________________________________________________

 

Massemen begon sterk aan het seizoen en totaliseerde voor deze wedstrijd 10 punten.

Vorige week werd de eerste maal verloren (zware 4-0 op Gijzenzele).

Vandaag waren ze overmachtig in ieder geval.

KSKE gaf nooit de indruk hier iets te kunnen rapen.

 

Na 5 minuten wil doelman Ivo een bal ontzetten, maar knalt die tegen een aandringende aanvaller aan.  Deze kan zonder al te veel problemen de bal in doel deponeren. 1-0.

8ste minuut.  Een voorzet wordt keihard gekruist laag de hoek ingekopt.  Franky kan de bal op de doellijn nog net mirakuleus ontzetten en voorkomt de 2-0.

9de minuut.  Een Massemense kopbal gaat rakelings over.

11de minuut.  Op een inworp van Nils kan Bart De bal richting doel verlengen, maar zonder gevaar.

19de minuut. Nicky met de mooie actie en hij speelt op rechts Maxime aan die naast knalt.

27ste minuut.  Een thuisspeler komt alleen voor Ivo, maar kan de bal niet aan de voet houden en weg kans.

28ste minuut.  Rik krijgt geel voor een te late tackle.

36ste minuut.  Herwig kan uithalen in de vlucht, maar zijn schot klimt over.

37ste minuut.  Laks verdedigen van de onzen.  Actie over links, achteruit gelegd en mooi in de hoek gedeponeerd. 2-0
40ste minuut.  Gunter DS kopt een bal door, maar Maxime komt te laat om er iets mee te doen.

41ste minuut.  Schot van Nicky, maar de oude getrouwe Massemense doelman Hendrik pakt gemakkelijk.

43ste minuut.  Lage schuiver van de geel blauwen gaat rakelings naast.

44ste minuut.  Op een corner van Reinout kan Rik inkoppen.  Via de grond komt de bal in de grijparmen van Hendrik terecht.

47ste minuut.  Reinout speelt vanop links de bal centraal naar Gunter R die de bal overlift.

 

De tweede helft maakt de thuisploeg al te vlug de 3-0.

48ste minuut.  Snelle uitbraak op links bal wordt breed gelegd en de bal wordt keihard in de korte hoek binnengeknald.

50ste minuut.  Willy pakt geel voor een late opzichtige tackle.

52ste minuut. Reinout vliegt er ook in en krijgt geel.

54ste minuut.  Reinouts opponent die al lang loopt te mekkeren krijgt geel voor een elleboog.

Opvallend weinig doelgevaar tijdens de tweede helft.

60ste minuut.  Ivo wil een hoge bal pakken maar wordt aangelopen en komt keihard op zijn rug terecht.  Nadat hij minutenlang op de grond gelegen heeft naar adem snakkend dient hij zich te laten vervangen met stevige pijn aan de ribben.  Franky neemt plaats tussen de palen.

62ste minuut.  Onmiddellijk kan Franky zich onderscheiden door met een zeer goeie détente een hoge bal in hoekschop te werken.

Onze jongens proberen nog iets maar slagen er niet in om ook maar één kans af te dwingen.

Maxime is de aanvallen op zijn enkels beu en begaat ook een onnodige fout.  Ook hij krijgt geel.

 

Match om rap te vergeten.

 

Maar waarschijnlijk haalde Massemen een zeer onnodige truuk van de foor uit.

Het was ons al opgevallen dat er 5 wisselspelers op de bank zaten, daar waar er maar maximum 15 spelers op de feuille kunnen staan.

Ons Martine is er zeker van dat de nummer 14 die die eerste helft speelde niet dezelfde was als degene die in de loop van de tweede helft inviel met nummer 14 (met heel propere schoenen, kousen en broekje).

Dit werd aan de scheids gemeld en deze is gaan verifiëren wie het truitje 14 droeg met de pas in de hand…..dit was de juiste speler.  Maar wie speelde de eerste helft dan met 14 ?

Goed, Massemen won verdiend, laten we het daar op houden.

 

Topschutterslijst :

Nicky Claessens 2

 

 

Will Van Monde

16:11 Gepost door de zondagreserven | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

SK Denderhoutem - KSK Erembodegem 1-2

 

Zondag 7 oktober 2012

SK Denderhoutem - KSK Erembodegem 1- 2   

of onze eerste overwinning is een feit.

 

De ploeg: Mario Roeland, Ivo Mabilde, Siegfried De Vijlder, Herwig Boeykens, Nils Bierens, Johan Claessens, Bart De Schrijver, Nicky Claessens, Maxime Mikoh, Wesley Cnudde, Gunter Roeland, Rik Bierens, Dries Van Ghysegem

Weerbericht: prachtige, zonnige herfstvoormiddag

Terrein: langs alle kanten afhellend plein lag er goed bij.

Motivatie: teamspirit gekoppeld aan winnaarsmentaliteit

_______________________________________________________________________

Alhoewel we heel wat afzeggingen en gebleseerden hadden, konden we toch nog 13 zondagreserven op de feuille invullen, na dat we op het laatste moment nog beroep konden doen op Dries; deze sympathieke kerel voelt zich niet te goed om – ondanks gisteren een volledige wedstrijd gespeeld te hebben en ook reeds verschillende keren zijn opwachting te hebben gemaakt bij onze eerste ploeg – ons op laatste moment te komen depanneren! Chapeau !

De eerste minuten ging het spel op en af zonder direct doelgevaar aan één van beide kanten tot na 10 minuten onze zondagreserven een mooie combinatie op het middenveld op de mat leggen en Nicky langs de linkerkant diep sturen.

Nicky had (ongetwijfeld J)gezien dat de keeper ver uit zijn doel stond en zijn voorzet/schot ging over de kansloze doelman, net onder de deklat binnen, 0-1. Ons eerste doelpunt van het seizoen !

De mannen van SK Denderhoutem begonnen door te krijgen dat deze Erembodegemse zondagreserven niet zomaar een hapklare brok zouden worden en er werd wat meer druk naar voor/Mario gezet. Dit resulteerde in een paar hete standjes voor doel van Mario, een hard afstandsschot over de deklat en een terecht voor buitenspel afgekeurd doelpunt, maar onze keeper kon mede door het secuur verdedigingswerk zijn netten schoonhouden.

Ivo, Nils en Herwig speelden kort op de man en goed georganiseerd met achter hen de Sie die als een ware veldheer ingreep als het nodig was den. Ons middenveld werd gestuwd door kapitein Bart De Schrijver en Nicky was de perfecte link tussen aanval en verdediging.

Onze 2 spitsen, de snelle Wesley en targetman Gunter Roeland waren de eerste stoorzenders bij het uitvoetballen van SK Denderhoutem en speelden dicht bij mekaar waardoor er op de flanken voor onze snelle linker en rechter middenvelders Johan en Maxime veel ruimte was. Beiden (Johan en Maxime) speelden een beren eerste helft maar ze verbruikten wel veel energie.

Gelukkig bleef Maxime ook rustig op het constant geprovoceer en de racistische verwijten van zijn rechtstreekse tegenstander Koen die verleden jaar nog op den SK speelde. Dergelijke zaken horen niet thuis op een voetbalveld !

Rond het half uur kreeg Ivo wel nog een terechte gele kaart voor truitje trek.

Verder had de jonge scheids de match goed in de hand en blies hij (misschien wel iets te veel) voor elk foutje.

De onzen konden er met enkele vlotte combinaties uitkomen maar dit resulteerde niet in echte doelkansen omdat er altijd op het laatste een zwarthemd roet in het eten kwam gooien. We gaan rusten met een 0-1 voorsprong.

 

De 2e helft was nog maar net begonnen of de KSKE zondagreserven kwamen goed weg. Een scherpe voorzet van beland aan de 2e paal en den Hert spits Andy moet maar binnenduwen maar slaagt erin de bal nog langs het doel te laten belanden.

Na een uur spelen is het toch prijs. Mario kan een hoekschop niet klemvast houden en via een scrimmage en uiteindelijk het been van Nils rolt de bal tergend traag over de lijn, 1-1.

Onze zondagreserven krijgen het moeilijk maar iedereen legt er zijn kop voor en af en toe komen we er nog gevaarlijk uit. Een hard schot van op een 20-tal meter van Maxime scheert de deklat, maar het is toch SK Denderhoutem dat het veldoverwicht heeft en de onzen terugdringt.

Maar na 70 minuten gebeurt het. Snelle uitbraak en Maxime, die ondertussen in de spits was gaan spelen en met Wes van plaats was gewisseld, wordt op links diepgestuurd. Op kracht en snelheid zet hij een paar tegenstanders in de wind en ziet hij dat Nicky centraal goed is gevolgd. Perfekt door Maxime aangespeeld, komt Nicky centraal oog in oog met de SK Denderhoutem doelman. Nicky blijft rustig en schuift beheersd de 1-2 langs de kansloze keeper. Dit is lichtjes tegen het spelbeeld in maar de vreugde is er bij onze zondagreserven niet minder om!

SK Denderhoutem neemt nu nog meer risico’s en zet alles op alles. Het is alle hens aan dek bij de onzen. KSKE voelt echter dat de eerste overwinning binnen handbereik is en iedereen steekt nog een tandje bij.

Bart kan met een ultieme sliding een gevaarlijke aanval over onze linkerflank neutraliseren. Nils kan in extremis aan de rand van de kleine backlijn, niet ongevaarlijk, over doel ontzetten en ook Ivo zit er nog enkele keren goed tussen.

Het was echter Mario die ons in de 86e minuut overeind hield toen een schot van een zwarthemd van buiten de grote backlijn afweek op de voet van Rik en net onder de deklat in doel dreigde te verdwijnen. Mario had echter goed gekeken naar de visvijver langs het SK Denderhoutem-terrein en kom met een ultieme karpersprong de bal in hoekschop tippen.

Het was zwoegen en zweten maar op 7 oktober 2012 om 11.41 uur (de ref liet zeker niet te lang spelen) was onze eerste overwinning van dit seizoen een feit.

Onze trainer Willy, momenteel in Spanje van het goede weer aan het genieten (en wie weet wat nog...), had het voorspeld in een SMS-je dat hij ons net voor de wedstrijd stuurde : Vandaag staan de sterren gunstig en hebben we het geluk aan onze kant. We stampen er enkele binnen en pakken die overwinning.

 

Volgende week zijn we vrij en onze volgende wedstrijd is op 21 oktober opnieuw op verplaatsing op Massemen.

 

Topschutterslijst :

Nicky Claessens 2

 

Bill van Bodegem

 

  

 

 

 

 

 

 

 

16:08 Gepost door de zondagreserven | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

KSK Erembodegem – VC Ressegem 0-2

Zondag 30 september 2012

 

KSK Erembodegem – VC Ressegem 0-2

        

Of minstens even goed, maar de bal wil er maar niet in.

___________________________________________________________

 

De ploeg: Mario Roeland, Ivo Mabilde, Bart De Schrijver, Willy De Smet, Rik Bierens, Gunter Roeland, Reinout Van Vaerenbergh, Raymond Van West, Wesley Cnudde, Maxime Mikoh, Gunter De Smet, Nicky Claessens, Johan Claessens

 

Weerbericht: Aangenaam herfstzonnetje op de laatste septemberdag

 

Terrein: Ons plein lag er vlak en aangenaam mals bij.

 

Motivatie: Goesting en knokkersmentaliteit

_______________________________________________________________________

 

SV Ressegem is een ploeg die meestal de kop speelt. Het is ook een ploeg waar we meestal een goede match tegen spelen, en vorig jaar knikkerden we hen met een thrillerzege zelfs uit de titelrace. Ook deze keer gingen we voluit voor de 3 punten.

 

De eerste helft werd voorzichtig begonnen, met weinig kansen langs beide kanten.

SV Ressegem had de eerste helft wel wat licht overwicht, en hun nr 10 kon als vanouds het spel verdelen en gevaar creëren. Het was dan ook geen toeval dat hij op het half uur de 0-1 zou scoren. Even losgelaten in het middenveld kon hij meteen recht op doel afgaan en legde hij de bal vlot rechts laag in het hoekje. Geen schijn van kans voor Mario.

Ressegem zou in de 1ste helft nog 1 maal zeer gevaarlijk zijn, maar de schuine bal hobbelde traag vlak voorlangs buiten.

 

Erembodegem liet zich echter niet onbetuigd. Ray met de knappe rush op links, een drietal man in de wind, inspelen op Nicky, die ook nog met enkele mannetjes dolt, maar uiteindelijk niet tot een doelrijp schot komt. Nadien nog eens een verre voorzet van op links, maar Reinouts schot wordt van dichtbij afgeblokt. Beste Erembodegemse kans in de eerste helft kwam voort een hard schot vanuit de 2de lijn, de keeper ranselt de bal uit z’n doel, maar hij blijft liggen op de zijlijn. Reinout vergeet echter het overzicht, en schopt de bal in de handen van de keeper, terwijl zowel de aanstormende Gunter De Smet als Wesley de betere opties waren. Na een 40-tal minuten hield de overigens goed fluitende ref de eerste helft voor bekeken.

 

In de 2de helft zouden we eindelijk voor onze eerste goal gaan en de wedstrijd naar onze hand zetten. Helaas was het Ressegem dat met het geluk van een straatmadelief op 0-2 kwam. Reinout ontzette, maar een Ressegemse speler kreeg de bal op zijn voet, die traag voorbije een aan de grond genagelde Mario in de goal hobbelde.

 

Toch was dit het startsein om Ressegem volledig van het plein te spelen. Plots had Erembodegem het middenveld helemaal in handen met Maxime, Gunter Roeland en Nicky die elkaar goed vonden. Onze verdedigers hielden de stevige spitsen goed in hun greep en wonnen de duels. En ook de kansen kwamen. Nicky dribbelt de backlijn binnen en wordt tot 2 keer toe gehaakt, maar vergeet zich te laten vallen. Maxime knalt na wat geharrewar vanop zo’n 12 meter net voorlangs. Wesley zet z’n voet tegen een vrije schop en de bal gaat maar net naast. De aansluitingstreffer wilde echter maar niet vallen. Op het einde, toen een hardwerkende Gunter al met krampen het plein had moeten verlaten, werd ons probleem nog maar eens duidelijk. Maxime stuurt knap Wesley in het straatje, de keeper ging er al vanop z’n achterste, maar Wesley’s schot gaat recht op de keeper die kan afweren. Ray neemt de afgeweerde bal aan, krijgt de vrije schietkans voor een open goal, maar zijn schot met rechts gaat een half metertje over. Robben zou zo’n kans bij 0-0 in de 90ste minuut tegen Spanje ook gemist hebben.

 

Na een sportieve match – kan dus ook tegen Ressegem – (Martine, geldt misschien niet voor de Ressegemse trainer), kunnen we echter alweer niet de zege op zak steken.

 

Gelukkig wordt het elke match waarschijnlijker dat die eerste goals wel zullen gaan vallen. Volgende week zal SK Denderhoutem er dus moeten aan geloven. Of zoals Willy vanuit Andalucia zal zeggen: Que sera, sera.

 

Na de match konden we nog de nederlaag verbijten op een smakelijk sandwichke. Bedankt, Ivo.

 

Reinout van Ten Bos

 

15:40 Gepost door de zondagreserven | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |