23-12-12

KSK Erembodegem - SK Wichelen 5-2

Zondag 23 december 2012 KSK Erembodegem – SK Wichelen 5-2

Of de KSK-brigade sluit 2012 schitterend af ___________________________________________________________ De ploeg:Ivo Mabilde,Willy De Smet,Rik Bierens,Nils Bierens,Dries Van Gijzeghem,,Reinout Van Vaerenbergh,Gunter Roeland,Nicky Claessens,Johan Claessens,Gunter De Smet,Wim Van Thienen,Franky De Wael

Weerbericht: Een echt regenweekend. Tijdens de wedstrijd bleef het zo goed als droog, maar nadien gingen de hemelsluizen weer open. Wel heel zacht bij 12°C.

Terrein: Waarschijnlijk kon er op heel weinig pleinen gespeeld worden, maar op Erembodegem dus wel. Het lag er wel zwaar bij,goed comibinatiespel was zo goed als uitgesloten.

Motivatie: Onze jongens gingen op inzet en karakter naar de overwinning. _______________________________________________________________________ De eerste 20 minuten was Wichelen uitgesproken de baas. Niks liet toen vermoeden dat onze jongens een ruime zege gingen boeken.

De Wichelse combinaties werden wel gestremd door de modder (de kant van de kantine lag er veel slechter bij dan “boven”.

Ivo stond bovendien uitstekend te keepen. Na 10 minuten kon hij zich nog in de baan werpen van een harde knal van dichtbij en de bal ging over. Ook een harde kopbal haalde hij met bravoure van onder de lat(20ste minuut).

De KSKEers leken ineens over nieuwe duracell batterijtjes te beschikken en namen het initiatief over. Een ver schot van Dries draaide net naast (24ste minuut). Reinout probeerde het al het half uur ook met een verre knal en ook deze bal draaide centimeters naast het doel. Even later kreeg Reinout nog een schietkans in de backlijn, maar hij besloot naast. 35ste minuut. Perfecte voorzet van Gunter DS en Wim kopte de bal op de lat. In de rebound liet hij echter de keeper geen kans. 1-0. Nog voor de rust zouden onze jongens hun voorsprong verdubbelen. Nicky tikte het balletje centraal door en de doorgebroken Wim kapte de keeper uit en legde de bal in het mandje. 2-0.

Na de rust werd het al zeer snel 3-0. Een terugspeelbal remde sterk af in de modder en Wim was als eerste op de bal en de keeper kon zich een derde maal omdraaien. 3-0 Hattrick !!! (48ste minuut).

Even klopte het verdedigend plaatje bij onze jongens niet(Wichelen speelde nu met 3 spitsen). De oudere pocketaanvaller kon op onze linkerflank de bal volledig vrij aannemen en gekruist binnentrappen. 60ste minuut, 3-1. Wichelen begon er weer in te geloven en bij onze mannen was het alle hens aan dek. Er volgen meerdere hete standjes in onze backlijn, maar onze mannen smijten zich overal voor.

72ste minuut. Wim op snelheid op rechts de backlijn binnen en hij werd gehaakt door een te laat komende verdediger. Keeper Ivo schiet de bal rechtdoor binnen (even daarvoor lag hij nog KO na een onzacht contact met de bezoekende aanvaller), 4-1. De Wichelse kopjes gaan nu toch naar beneden en KSKE zou nog een 5de keer scoren. Reinout werd eerst nog afgestopt door de keeper, maar in de rebound was er geen houden aan. Onmiddellijk na dit doelpunt spurtte hij richting zijlijn waar vrouw en zoontje hem stonden aan te moedigen.

Wichelen kreeg nog het genoegen om het laatste doelpunt van de ochtend te scoren. Opnieuw dezelfde aanvaller kwam tot scoren na een mooie crochet en gekruiste bal in de verste hoek. 5-2.

Op zondag 6 januari moeten onze jongens alweer volop aan de bak. Ze spelen dan de inhaalmatch op Gijzenzele. Ik wens jullie allen een zeer fijn eindejaar toe en op naar een meer dan prachtig 2013 !

Topschutterslijst Nicky Claessens 5,Wim Van Thienen 5,Gunter De Smet 3,Herwig Boeykens 1, Reinout Van Vaerenbergh 2,Maxime Mikoh 1

Will Van Monde

16:10 Gepost door de zondagreserven | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.